Trikovi prodaje: Normala

Nešto mi je vikend protutnjao poput brzog voza. Dok se okrenuh, već je nedelja 23h. To mu dođe sat vremena pa ponedeljak. I to poslednji dan u mesecu.

Sada treba zapeti i dodati još koju zaključnicu. A ja bez energije. Imam i volje i želje i motivacije, ali nemam energije da to i sprovedem u delo.

Poznat osećaj?

Šta uraditi u ovakvom slučaju? Gde pronaći tih nasušnih nekoliko miligrama preko potrebne energije? Kako izgurati dan i još ostvariti rezultat?

Jedino što mogu reći je kafa. Da, kafa. Posle obilatog doručka popij šoljicu kafe. Doručak će ti obezbediti energiju da preguraš prvu polovinu dana, a kafa je tu kao starter. Najbolje je da to bude sa klijentom o tvom trošku, ali nije loša ni bilo koja druga kombinacija.

Verovatno se sada pitaš zašto ja uopšte pišem o kafi? Zato što ovaj posao nije različit od ostalih poslova. I on traži uživanje u malim životnim zadovoljstvima poput šoljice tople kafe. To pomaže da se osetiš normalno, smanjiš količinu stresa i izguraš dan kao i svi ostali.

To pomaže da traješ i ostvaruješ dobre rezultate i kada nisi u stanju.

Kada se postaviš prema sebi kao prema normalnom biću i svet će te takvim videti. Ti si prodavac, a ne vanzemaljac. Imaš pravo da uživaš u svom poslu i da ga postaviš onako kako to tebi odgovara. Nije zabranjeno da voliš to što radiš i da se osećaš lepo.

Categories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *