Pokret

Živimo u najčudnijem trenutku u ljudskoj istoriji. Nikada nije bilo toliko haosa i nestabilnosti kao sada. Nikada nije bilo manipulacija svim i svačim nego sada. Nikada nije bilo ovakvih loših stvari.

Ipak, ni jedno drugo doba nije pred ljude iznelo toliko veliki broj prilika nego ovo. Šanse se nalaze svuda oko nas. Čini mi se da je lakše uspeti nego propasti.

Taj antagonizam koji nas okružuje postaje zaštitni znak doba u kom živimo. Nikada nije bilo toliko teško doneti odluku. Opet, nikada nije bilo tako lako uspeti u nečemu. Ostvariti svoje snove predstavlja izazov, nikako poteškoću.

Dosta čitam i koristim svaki slobodan trenutak da preslušam pokoji audio program velikih mislilaca naše epohe. To me relaksira i puni pozitivnom energijom jer mi pokazuje jedan novi pristup čitavom životu. Pomaže mi da razmišljam i da sagledam stvari iz potpuno nove perspektive. Navodi me da razmišljam o svemu. Da svoje snove gledam kao ostvarive, a ne kao nedostižne.

Glava mi puca od ideja koje su dobre i ostvarive. To mi se nija skoro dešavalo. Ceo naš svet je obojen nekim negativizmom i previše je onih koji će ti izrecitovati hiljade stihova kako nešto ne može da se uradi. Retki su oni koji će da te upute u to kako da ostvariš  svoje snove. I to one velike, životne snove o kojima ponekad ne smemo ni krišom da razmišljamo.

I nekako smo prihvatili sve to. Glupi smo, mali, nebitni i ništa ne možemo da postignemo u životu. Mnogi nikada nisu ni probali da uspeju samo zato što im je neko rekao da ne mogu.

Naravno da možemo. Sve što zamislimo možemo i da postignemo. Možemo sve. Samo moramo da odlučimo šta je to što želimo i potpuno da mu se posvetimo. Ništa ne biva lako pre nego što je teško. Ali to je prirodni zakon. Svako seme biljke ima energije da izvuče klicu van zemlje. To je ujedno i najteži deo. Kada prvi listić izađe, onda je sve na biljci. Svaki milimetar rasta zavisi od nje same.

Isto je tako i sa nama. Karte su nam podeljene. Partiju moramo odigrati sami, najbolje što umemo. Naravno, moramo krenuti. Moramo početi sa radom. Moramo uložiti dodatni napor.

Svakog dana naš um generiše milijarde misli i čak nekoliko hiljada dobrih ideja. Svaka ot tih ideja bi mogla promeniti život svakoga od nas. Ali retko kada mi krenemo u realizaciju i jedne ideje. Većina nas se nikada ne pokrene. Mali broj ljudi je spreman da uloži dodatni napor kako bi se izborio za sebe i svoje snove.

Čekamo brod koji nikada neće doći, a propuštamo čamce i brodiće koji svakkdnevno prolaze tik ispred nas. Niko nije kriv zbog toga. Tj niko nama nije kriv zbog toga. Sami smo krivi.

Zato se pokreni. Uradi nešto dobro već danas. Nemoj čekati. Nemkj tražiti mišljenje drugih ljudi. Ne moj smišljati hiljade razloga zašto nešto ne može. Budi glup. Poželi želju i kreni da je ostvariš. Daj sve od sebe i ne odustaj. Promeni taktiku. Zatraži pomoć. Pročitaj uputstvo. Pročitaj knjigu. Pitaj nekoga ko je to već uradio.

Samo ne stoj više u mestu.

Najveća prepreka tvom uspehu si ti sam.

Probudi se, pokreni se………
Samo učini to već jednom!

Categories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *