Kontinuitet

Još uvek sam na odmoru. I pored toga radim. Privodim ovaj mesec kraju kako sam i planirao. I već pravim dogovore za sledeći mesec. Takva vrsta kontinuiteta je od presudnog značaja za prodaju.

Nekim dogovorima je potrebno vreme da bi se realizovali. Neki iznenade i realizuju se pre vremena. Neki se nikada ne realizuju. Kada bih znao zbog čega je to tako, bio bih, verovatno, najbogatiji čovek na svetu.

Sa druge strane znam da kada dobro odradim svoj posao, to je dovoljno da ostvarim bonus. Sa strane gledano izgleda kao da posla ima i previše. Kontakti sa klijentima, mailovi, ponude, papirologija i nešto malo prodaje. Jako podseća na vađenje zlata. Iskopaš tone blata da bi našao tek po koji gram zlata. Ali cena zlata je takva da na kraju pokrije sve troškove. Sve pozeškoće nestanu kada sjajni metal ugleda svetlost dana.

To je prodaja. Priprema, težak i naporan rad,  vera u sebe i rezultad dođe na kraju. Kada to radiš u kontinuitetu, onda i rezultat dolazi u kontinuitetu. Zato uvek naglašavam da je potrebno raditi permanentno. I tokom loših dana i tokom dobrih dana. Prosek je određen uloženim naporom.

Što veći napor kontinuirano uložiš, veći ćeš prosek na kraju da ostvariš!

Ja to radim iz dana u dan. I na ličnom primeru dajem savet drugima. Proverim desetinama pa čak i stotinama puta nešto pre nego što ga napišem ili dam preporuku drugima da urade to isto.

Zato znam da ovo sve uspeva. I zato radim dalje na ostvarivanju novih ciljeva. Kada ih ostvarim, pisaću o njima, kao i o načinima kako da ti ostvariš svoje snove.

Do tada pročitaj napisano i potrudi se da ga sprovedeš u delo. Niko osim tebe to nije u stanju. Nikome drugom to nije bitno. Niko drugi nisi ti.

Donesi odluku da ćeš raditi u kontinuitetu bez obzira na trenutna ostvarenja!

Kreni sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *