Објављено дана

Bez izgovora!!!

Picture

Trudim se da držim reč. U zadnje vreme sam, pored svega što radim, intenzivirao objave na blogu. Valjda je došlo vreme da i ja napišem nešto pametno.

Danas me je od rada i naprezanja zabolela glava. Bukvalno. A ostao sam bez medikamenata za ublažavanje iste. U svakom slučaju, intenzivna bol se javila pošto mi je kijent porudžbinu koju smo trebali da realizujemo u ovom mesecu, prebacio za sledeći.

Valjda je to kupcima normalno. Ti se iscimaš, založiš, daš sve od sebe da im roba stigne što pre. Po njihovom zahtevu! I na kraju te ispale na najgori mogući način. Pošalju mail u kome se izvine i tako. To je to.

Znam da je svako od vas osetio ovo na svojoj koži po ko zna koliko puta do sada. I niko od nas nema adekvatnu reakciju na to. Ili ima? Voljan sam da čujem predloge u komentarima.

U svakom slučaju, ja prihvatim to tako i mastavim dalje. Trudim se da ne utiče na mene. Trudim se da imam „kratko pamćenje“, ali jednostavno nekada me telo izda i glava zaboli. Tako je. I ne mogu ništa promeniti, koliko god to želeo.

Ponekad, sam sebi ličim na ovu spodobu koju sam umetnuo na početak teksta. Stoji tu kao podsećanje na ove dane. Ono „kada si gladan, nisi sav svoj“ i sl. I ja sam gladan prodaje. Gladan sam dobrih kupaca koji ne prave probleme. Poruče robu, preuzmu je i uredno plate. To je to. Nema neke mudrolije. Kao u supermarketu.

Samopouzdanje je deo stanja. Znanje se podrazumeva.

Univerzum VUČE PRVI POTEZ!!! Ti ne kontrolišeš šta će se desiti, kontrolišeš kako ćeš reagovati na to.

Izbaciti reč ALI i umesto nje koristiti rečicu I. U pozitivnoj psihologiji ALI je rečica brisanja ili poništavanja predhodno rečenog.

Ne slušati savete drugih ljudi. Možda nemaju uvid u to što radiš.

Različiti prodavci imaju različiti pristup kupcima, jer poznaju svog kupca. Priča se prilagođava kupcu.

U prodaji je bitno imati „kratko pamćenje“! Psihološki si aktivan samo u tom trenutku. Bitno je naučiti iz predhodnog iskustva i koristiti to znanje u novoj situaciji. Nikada ne treba odustajati.

MORAŠ DA SE MENJAŠ I MORAŠ DA UČIŠ! U SUPROTNOM, ŽIVOT ĆE PROLETETI PORED TEBE. BIO POSLODAVAC ILI RADNIK.

Prodaja je ujedno spojena umetnost i nauka. Veština koja se stiče rođenjem, učenjem, vežbanjem i permanentnim privikavanjem na tržišne oscilacije. Prodaja je egzistencija, organ za disanje civilizacije od prvog trenutka.

Tim motivacija.weebly.com