Објављено дана

Dan za više!

Hteo sam da napišem nešto pametno, ali znaš i sam kako je tokada se pamet izmućka. Ili se zagubi ili ispadne glupost. Ako već ne reaguješ na prvu, onda sedni i dobro razmisli. Jednom izrečena glupost nikada ne zastareva.

Danas je dan za pamćenje. Pet telefonskih poziva i pet prodaja. Za ovu vrstu posla koju sada radim i ovu vrstu robe, to je jack pot. I to onaj iz najvećeg kazina u Las Vegasu, iz aparata koji je ćutao 25 godina.

I naravno, nastavljam dalje. Već znaš i sam. Kada ne ide, pojačaj. Kada ide pojačaj.

I ja pojačao. Ako moja roba treba petorici kupaca, treba i ostalima. To je sigurno. Mojj posao je da ih pronađem. I krenuo sam po njih. Svako može da odustane, a pravi pobednik mora da izdrži malo duže od najvećeg gubitnika. I tako se postaje šampion. Milimetar, sekund, treptaj. Pobednik retko kada deklasira pobeđenog. Uglavnom pobedi za delić. Za želju, volju, upornost, za svaki sekund koji je posvetio više da se spremi, za sve čega se odrekao, za sve za šta se žrtvovao.

Zato i jeste šampion. Zato i jeste najbolji. I zato kada ode on pojačava i daje sve od sebe. Zato ne koči i ne čuva snagu. Zna da dolazi momenat kada neće moći da uzvrati. Zato sada, dok može, pravi razliku. Mentalnu i fizičku. Zato sada grize i ujeda kao da gubi, a u stvari pobeđuje. Zato što ne želi da izgubi zato što je kalkulisao. Želi da pobedi jer je dao sve od sebe.

Zato šampioni rade i kada su najbolji. Zato daju sve od sebe i zato pružaju svoj maksimum uvek. Da li je teren šljaka, trava, asfalt ili uzavreo prodajni ring, kako kaže D.R. Gilbert, nije važno. Daj sve od sebe bez obzira na sve.

Bolje kalkuliši u koju ćeš bitku, nego gde ćeš tokom bitke!

​Motivacija!