Објављено дана

Mali dobitak.

Završio se decembar. 21815 kg prodatog materijala. To je apsolutni uspeh, objektivno. Najviše prodatog materijala u mesecu ove godine, ali i ukupno od kada firma posluje. Naravno svi mi na uspeh gledamo drugačije. Zato čekam sledeću nedelju i svoje direktore da kažu svoje.

Ja sam zadovoljan. Prebacili smo prošlu godinu početkom meseca i sve što sada prodajemo idemo u plus. Ja iskreno mislim da će do kraja biti 25-30% višeprodatog materijala u odnosu na prošlu godinu.

Osećam se ispunjeno. Ciljeve koje sam sebi postavio za ovu godinu, gotovo da su ispunjeni. Sada je vreme da se svedu računice za ovu godinu i naprave planovi za sledeću. Naravno da mislim i na privatne i na poslovne planove. Ja više volim da ih zovem ciljevima, jer mi se čini da su tako stavljeni u konačan oblik. Planovi mi deluju kao da treba da se još malo poradi na tome, planira. Ovako ima zvuk konačnog. Uradiću to tako i tačka.

To mi pomaže da budem bolji u svemu što radim. Ja se poredim sa samim sobom. Meni je bitno da danas uradim stvari bolje ili više (ili oba), nego juče. Tako znam da sam napravio pravi pomak. Kada se takmičim sa nekim, ponekad, izgubim poentu i fokus je samo na tome ko će pre ili više, bez obzira na cenu. To nije najbolje rešenje. To što si ponekad bolji od drugih ne znači da si nadvisio sebe ili da si generalno na dobitku. 

Mali dobitak

Možete biti zaokupljeni mali stvarima, malim poslovima svakodnevnim, problemima, možete okončati neke poslove koje ste započeli, ali ne bi trebalo da započinjete neke nove. Drugi naziv ovog heksagramma je i “propala šansa”. Slikovit opis ovog heksagramma je “lovac koji juri za pticom”. Međutim pticu je nemoguće uhvatiti. Vaše nestrpljenje tu ništa ne pomaže. Uskoro se možete naći u prilično zbunjujućoj situaciji jer niste bili spremni na ono što vas čeka. Budite spremni na razna manja neprijatna iznenađenja. Ako vam neko zatraži uslugu nemojte pristati ne razmišljajući. Možete biti žrtva nekih ljudi koji imaju nešto protiv vas. Ova kombinacija takođe označava odlazak od kuće. Iz nekih razloga ne prija vam boravak u domu niti vam odgovara domaća atmosfera ,imate potrebu da odete i da promenite ambijent. Trebalo bi da budete smireniji umereniji u svemu i manje nestrpljivi. U ljubavi ste takođe prilično brzopleti donosite olako zaključke o partneru. Moguć je period zahlađenja odnosa manjih uvreda i razdvajanja. Ako do sada niste razmišljali o braku, a duže ste u vezi sa istim partnerom, nemojte ni sada postavljati to pitanje, brak neće biti srećan. Iako pokazujete veliku želju za putovanjem, upravo na nekom putu možete biti pokradeni ili se možete razboleti. Ako želite da promenite ambijent idite negde, ali ne daleko od vaše kuće,što su duža putovanja to su veće opasnosti. Tamo gde putujete može doći do nekakve nesreće, prirodne katastrofe. Ne treba podthranjivati strahove, sumnje niti imati lažne idole. Ne idite za velikim ciljevima, možda nešto treba i da prekinete, saradnju ili neki posao koji vam ne ide od ruke, jednostavno odustanite.