Објављено дана

Moć pozitivnog razmišljanja

…,,Jednom će doći dan, da sletim u Japan!“

Shvatio sam ovih par dana koliko je jaka moć  naših misli. Ovo što upravo gledaš na svom ekranu je jedan odraz mojih misli. Pisanje je samo prvi korak u prenosu misli na daljinu. To je međustepen materijalizacije misli. Sledeća faza je pretvaranje imaginarnih i nevidljivih misli u nešto materijalno.

Svakodnevno sam svedok ove metamorfoze. Jednostavno se nekada zabrinem kako to zapravo funkcioniše u praksi.

Nije dovoljno samo misliti. Neophodno je raditi na ostvarenju tih misli. Ideja koja se rodi u glavi se oblikuje u misao. Misao ima tendenciju da iz glave pređe u realan svet. Da se materijalizuje.

Posledica toga je sav materijalni svet koji nas okružuje. I to je apsolutno jasno. A šta je sa sveto ideja koji egzistira svuda oko nas. Skoro da je materijalizovan. Ipak, ostaje imaginaran.

Npr. Ideja da možeš pronaći idealan posao, partnera, mesto u hierarhiji… To su ideje koje se ne materijalizuju poput stvari, ali tim istim postupkom mišljenja i delanja postaju realnost. Ako si sve uradio kako treba, radiš posao koji voliš, imaš idealnog partnera koga voliš, kao i mesto u hierarhiji.

Zato je bitno da znaš šta želiš. Kristalno jasno zamisli sve do najsitnijih detalja. Oseti mirise, čuj zvuke, doživi intenzitet boja. Zamisli željenu siguaciju do praga materijalnosti. Oseti je toliko da je možeš dodirnuti rukom. Kada završiš ova dva procesa, počni da radiš na tome. Nije bitno da li nešto znaš ili ne. Nije bitno koje su prepreke pred tobom. Ništa nije bitnije od tebe i tvoje želje koju iskreno želiš.

Kosmos će se saviti i uviti, ukoliko si ti rešen da nešto uradiš. Jer ko hoće nađe način, ko neće nađe razlog.

Zato se smelima sva vrata otvaraju. Zato im se kockice poklope. Oni sanjaju velike snove i hrle ka njima. Njih ne plaši neuspeh, već ih privlači uspeh. Oni ne sumnjaju u sebe i svoje sposobnosti. Oni ne sumnjaju u snagu svog uma. Oni stvaraju svoj svet onako kako oni to žele. Oni pomeraju granice i otkrivaju nove svetove.

Oni idu napred.

,,To što ti nisi video belog tigra, ne znači da on ne postoji. A i ako ne postoji, postoji farba.“

nepoznati autor