Објављено дана

Motivation on English

Danas sam dobio pitanje o tome šta me motiviše da radim posao koji radim. Sve u stilu kada ću ja da nađem neki normalan posao.

Ovo me je duboko zamislilo i podstaklo da promenim neke stvari u svom životo. Naravno, ja volim svoj posao i ne bih ga menjao, ali bio bih glup kada ne bih i sam uočio da je vreme za promenu. Ni promena poslodavca mi nije imperativ u ovom trenutku. Želim da promenim neke stvari u svom životu koje samo ja i mogu da promenim.

Vreme je za edukaciju.

I to prvenstveno mislim na obnovu engleskog i italijanskog jezika, ali i na obnavljanje literature iz oblasti prodaje. Imam svoju malu biblioteku naslova, ali je vreme za nešto novo. Naravno i obnova gradiva iz prodaje nije loša ideja, ali to nije zamena za „svežu krv“.

Isto savetujem i tebi. Ukoliko želiš da plivaš sa ajkulama ne smeš prestati da zamahuješ. U suprotnom bićeš vrlo brzo na dnu.

U svakom slučaju od tebe zavisi. Mani se pompeznih Novogodišnjih obećanja i planova, već tiho i neprimetno počni da radiš na sebi. Koliko god da košta plati punu cenu. Ko god da se ljudi, ignoriši ga. Šta god da ti se ispreči, zaobiđi ga.

Tvoj život je tvoja stavar. Imaš potpuno pravo da ga živiš po sopstvenim pravilim, kao i da budeš srećan po sopstvenim kriterijumima.

Start with simple things. Like two or tree words. Two words every day and next year in this time you will have more than 700 words.