Објављено дана

Nekako opet.

Danas sam isporučio svoje prve točkove u novoj firmi u kojoj sam počeo da radim. To znači da sutra štampam svoju prvu fakturu.

Sve to mi podiže motivaciju i želju da nastavim i dalje. Još bolje i odvažnije.

A zašto bi za tebe bila bitna neka moja prodaja ili neki događaj u mom životu? To je odlično pitanje, a odgovor je jednostavan – Ako meni uspeva da budem uspešan u svom životu, onda to može svako. Naravno, mora prvo to da želi!

Od kada sam počeo da ostvarujem svoje ciljeve i ostvarujem svakodnevne nove uspehe, ne prestajem da slušam motivacione poruke Boba Proktora. On je koautor knjige i kasnije filma The Secret (Tajna) koja je postala međunarodni bestseler i uticala na milione ljudi širom planete.

Suština je jednostavna, primenjiva i stvarno deluje, bar u mom slučaju. Potrebno je samo da veruješ da nešto možeš da uradiš i da počneš da radiš na tome. Zakon privlačnosti ili zakon vibriranja, kako ga zove Proktor, je prirodni zakon koji omogućava spajanje ljudi, ideja, materijala i dr. kako bi se ostvario neki cilj.

Ukoliko frekvenciju svojih misli pomnožimo sa učestanošću tih misli dobijamo fizičko otelotvorenje svega što naš um može da zamisli. Tako dobijamo da je misao najjača stvaračka energija u kosmosu.

Ne želim ulaziti u teologiju i verovanja, već u nauku.

Svaki proizvod, predmet, stvar, knjiga, web stranica su prvenstveno bili jedna misao koja je polako sazrevala u nečijoj glavi i lagano dobijala svoje obrise kao misao, priča, pa na kraju materijalna stvar koja egzistira u našem svetu. Sve što postoji neko je prvo izmislio (zamislio u svojoj glavi).

Sama misao nema dovoljno energije da pređe u materijalni svet. Tu energiju joj obezbeđuje rad.

Mnogi su spremni da poveruju da je za ostvarivanje neke želje dovoljno da samo mislimo o tome, ali se varaju. Rad je komponenta koja obezbeđuje neophodnu energiju za materijalizaciju misli. Doživeli smo svi to hiljadama puta u životu, ali i dalje nam je teško da prihvatimo nešto tako.

Svako od nas je naučio da hoda, priča, crta, piše… Svako od nas je bio loš na početku i sve bolji vremenom, dok god je usavršavao neku veštinu. Neki od nas su postali eksperti za muziku, pisanje, slikanje, mašinstvo, elektrotehniku, medicinu… A neki su ostali zarobljeni ispred svog TV-a, nikada ne razvijući svoje potencijale.

I uvek je odgovornost na tebi. Zakon važi bez obzira da li si ga svestan ili ne, bez obzira da li ga poznaješ ili ne, bez obzira da li ga prihvataš ili ne. Takođe, za svoje postupke si sam odgovoran, bilo da nešto uradiš bilo da ne uradiš.

Dugo vremena mi je trebalo da to shvatim. Još duže mi je trebalo da shvaćeno prihvatim i implementiram u svoj život. Sada je teško taj osećaj preneti i pobuditi uželju da uradiš nešto za sebe. Na žalost, ideje se mogu preneti na druge, dok je rad na razvoju ideje sopstven. Niko nikada neće ostvariti tvoje ciljeve i snove osim tebe! ZAto što su to tvoji ciljevi i snovi! A svako ko ne radi na ostvarivanju svojih ciljeva, angažovan je na ostvarivanju tuđih.

Milijarde mogućnosti lebde pred tvojim očima u svakom trenutku. Milijarde mogućnosti ti se pruža svaki dan. Neke nećeš čuti, druge nećeš videti, ali putem koji stvoriš sam moraš hoditi!

Ohrabrujuće je to da prilika ima dvoljno u svakom trenutku. Samo je potrebno poželeti i raditi na tome da želju i ostvariš.

‚‚Up I did it again“, što bi reklaBrini Spirs.

Napravi sebi priliku onakvu kakvu želiš. I radi dok je ne ostvariš!