Објављено дана

Nova pravila. Upravljanje sopstvenim vremenom

Picture

U susretu sa saradnicima izbegavajte preteranu razmetljivost u nastupu. Nema potrebe da donosite ishitrene odluke. Imate pogrešne informacije, a neko to može da iskoristi. Lagodno se prepuštate različitim emotivnim izazovima i svojim strastima. Proverite krvnu sliku i pritisak obavezno.

Ovako me savetuje današnji horoskop.

Posao
Od srede očekujte promene. Venera ulazi u vaš znak i donosi nove mogućnosti, mnoštvo novih susreta, ali i neobjektivnost i površnost. Ako isključite te osobine, makar privremeno, planove ćete uspešno realizovati.
Ljubav
I na emotivnom planu očekujte pozitivne promene od srede, tačnije dovođenje stvari u red. Ono što vidite kao novu šansu može biti iluzija vašeg ega, pazite da ne izgubite to što imate.
Zdravlje
Slabe tačke su srce i jetra, a kod žena i štitna žlezda.

A ovako me savetuje nedeljni. 

Ne znam šta da kažem. Pa sve vreme pričam o tome. U svakom slučaju moram da iskoristim vikend da sednem i dobro se odmorim. Ukoliko to bude moguće. Jer, nešto sam siguran da će i ovaj vikend biti pun jurnjave.

Pokvarilo se vreme. Naglo nestade ona prijatna vručinčina od par dana unazad. Sada nebo prekrivaju sivi oblaci koji znače da od vikenda nema ničega. A i male kućne radosti govore tome u prilog.

U svakom slučaju, stvari su mnogo drugačije od onoga što pročitaš u horoskopu.

Zato je vreme da se zasuku rukavi. Onako kako i priliči nadolazećem vikendu. Pročitati neku knjigu o prodaji i motivaciji. Eventualno odslušati neki motivacioni audio program i slično. Naravno, sve to poznatom Metodom Švajcarskog sira. Za one koji nas tek od skoro prate, to je metoda kojom postižemo da pronađemo vreme za sve one stvari koje uglavnom nemamo vremena. 

Npr. Audio program možeš odslušati u toku dolaska na posao ili odlaska sa. Ja na to potrošim od 2,5 do 3h svakog dana. To je jedan, a možda i dva dobra motivaciona programa koja možeš da odslušaš. Isto tako, možeš da čitaš i knjigu. Umesto 2h gledanja glupih serija i motanja kanala u nedogled, možeš potražiti neki dodatni posao na netu ili pročitati 2-3 poglavlja.

Ukoliko imaš tehnologiju sa kojom možeš na internet dok si u pokretu, možeš vreme na društvenim mrežama da pretvoriš u vreme za traženje novih ideja, svoj hobi ili živu komunikaciju sa prijateljima. Bolje kafa od 2-3 sata nego chat od 1,5h.

U svakom slučaju, mi upravljamo našim vremenom, a ne ono nama. Na taj način možemo da postignemo mnogo više od onoga što postižemo u toku običnog dana. Moramo postati svesni gde nam se vreme rasipa i nestaje i kako to vreme upotrebiti na nešto korisno.

Svako bira ono što misli da je njemu korisno.
Svako bira svoj život. I svako oblikuje svoj život tako što upravlja svojim vremenom ili ne.

​Da li ti upravljaš svojim vremenom?