Објављено дана

Odluka je donešena!

Danas sam radio veoma dobro. Zapravo cele ove nedelje sam radio dobro. Doneo sam više zaključnica u zbiru neko bilo koje predhodne nedelje.

To je zato što sam odlučio da promenim kompaniju.

Da upravo tako. Doneo sam odluku. Jaku, čvrstu i nepokolebljivu odluku da promenim firmu i krenem nešto novo. Sada se svi pitaju zašto onda baš sada pravim tako dobre rezultate?

Moj odgovor je da sam ja surovi profesionalac u svom poslu i da uvek težim da pružim svoj maksimum, bez obzira na okruženje ili splet okolnosti. Neko mi reče da to namerno radim kako bih ostavio dobar utisak u firmi iz koje izlazim. I moram se sližiti sa tim.

Mi kao ljudi više cenimo stvari koje izgubimo od onih koje imamo.

Zato se neretko dešava da kada neko izlazi iz firme dobije ponudu koja često nadvisi i onu suparničku.

I mnogi se pokolebaju i ostanu u staroj firmi. I to nije pogrešno razmišljanje. Svaka situacija je individualna i za sve što uradimo u životu smo sami odgovorni. Na žalost, odgovorni smo i za ono što ne uradimo. I to često i više nego za stvari koje uradimo.

Zato ja stvaram svoje promene i upravljam njima onako kako želim. Ako sam već svakako odgovoran, neka se stvari odvijaju mojom voljom. Mojim izborima. Ako je odluka pogrešna, znam da sam je ja doneo. Šta ako je pogrešna, a nisam je ja doneo? Pa i ako je prava, a nisam je sam doneo.

Ja upravljam svojim odlukama i raspolažem svojim vremenom. Nekada pristanem da ga rentiram drugima u zamenu za novac ili neke druge pogodnosti, ali to ne menja činjenicu da su moje odluke samo moje i da je moje vreme samo moje.

Od odluka koje doneseš sada, zavisi tvoja budućnost sutra. Zato ti savetujem da odluke donosiš isključivo na osnovu proverenih informacija. Ukoliko nemaš dovoljno informacija, sačekaj. Ukoliko nemaš dovoljno vremena, odluku baziraj na informacijama koje imaš.

Mada nije loše i ponekad poslušati intuiciju, izbegavaj je za krupne životne odluke. O njima uvek dovro razmisli. I prespavaj, ukoliko možeš (a gotovo uvek možeš), jer je jutro pametnije od večeri.

Ja sam svojh odluku doneo na bazi informacija. Prespavao sam par noći pre nego što je postala konačna. I sada ju je prihvatio svaki delić moga tela. I znam da sam doneo pravu odluku. Najbolju odluku!

Pokušaj i ti.