Објављено дана

Ostvari velike snove.

Usudio sam se da sanjam velike snove. To mi je pomogli da se probudim iz košmara u kome sam se nalazio.

Sa promenom fokusa, promenilo se i moje samopouzdanje. Sa novim daškom pozitivne energije promenio se i moj unutrašnji svet. Shvatio sam nekoliko stvari:

1. Volim sebe
2. Volim svoju porodicu
3. Ja sam odgovoran za sve što mi se dešava u životu

Ova tri saznanja su mi pomogla da popravim pomalo narušenu sliku o sebi. Desilo se to davnih dana. Rizikovao sam, izašao sam iz svoje zone udobnosti i doživeo neuspeh. I onda još jedan i još jedan i još jedan… Neuspesi subse samo ređali jedan za drugim. Čak i oni mali uspesi koji su mi se dešavali usput, proglašavao sam neuspesima. Izgubio sam samopouzdanje i samopoštovanje.

Dugo sam krivio čitav svet, sistem, političare, druge ljude, ekonomiju, zatucanost….. I posle nekolicine dobrih knjiga (neke pročitane i po više puta) shvatio sam da sam ja i samo ja odgovoran za sve ono što mi se dešava u životu.

Problemi i neuspesi koji su me pregazili, sada mi izgledaju kao vredne lekcije iz života i osnove su mog daljeg uspeha. Bez njih nikada ne bih bio ovde gde sam sada.

Ti neuspesi su me naterali da razmišljam i tražim rešenja za situacije u kojima sam se našao. I našao sam rešenje. Ne samk jedno nego hiljade njih.

Npr. Jedno prosto rešenje do koga sam došao je da kada ti treba dodatnog novca, pronađi dodatni posao.
Štedi novac na početku, čim ga dobiješ. Verovatno na kraju neće ostati ništa.
Troši manje nego što zarađuješ.
Nikada ne prestani da se obrazuješ. Pogotovu ne iz oblasti koja je ključna za tvoj život. Koja god da je to oblast.
Pročitaj što je moguće više knjiga, članaka, objava na temu koja te interesuje.

Da znam da je teško, ali nikk nije ni rekao da je rešavanje problema lako. Naravno, ovo su moji načini. Ti smisli svoje sam.

Niko te ne zna bolje od tebe. Zato ne dozvoli da te neko drugi ubedi u stvari koje nisu dobre za tebe, o čemu god da se radi.

Naporan rad nije rad ako voliš ono što radiš.

Svaki problem ima rešenje. Za svoj život ti si odgovoran izborima koje napraviš, ali i onima koje ne napraviš.

Ako misliš da je sada teško, sačekaj malo. Stvari će upravo postati teže. I ako sačekaš još samo malo, biće još teže. Čekanje otežava stvari. Zato ih uradi odmah, dok su još lake.

Voli sebe. Prihvati odgovornost i načini prvi korak. Posle toga će se univerzum povinovati tvojoj želji. Nema jače energije u kosmosu od misli. Ono što misliš čini te onim što jesi. Ni gram manje, ni više. Ti si ti. I najbolje je da to ostaneš, sve ostalo je već zauzeto.

I radi pomalo na tome da postaneš bolji svaki dan, jer dana je mnogo. Malo je malo samo kada je malo. Kada malo poraste malo, postane mnogo.