Објављено дана

Planirati

Pomalo stidljivo, krenula je prodaja u ovom mesecu. Prve otpremnice i fakture promolile su svoje nosiće. To mi daje nadu da su uklonjene prepreke koje su dovele do stagnacije u predhodnom mesecu.

Prodao sam neki materijal koji nije bio u planu. To me uvek dodatno obraduje. Lakše je dosegnuti target kada prodaješ stvari van plana. To je možda i jedina dobra stvar koja može da se desi ukoliko se ne držiš plana koji si napravio. Svako druhgo iskakanje iz plana može da poremeti plan, pa čak i da ga potpuno razori. Nije plan postavljen bez razloga.

U svakom slučaju, pisao sam o tome da ovog meseca idem na odmor i moram da pripremim sve pre toga. Posao ne bi trebalo da trpi. To što neću biti fizički tu, ne znači da ne treba organizovati protok informacija. Dogovor sa kupcima o isporukama materijala ke krucijalan, ukoliko želiš da sve ide po planu.

Priprema posla je pola posla, ostatak je organizacija. Kada si dobro pripremljen i organizovan ništa te ne može zaustaviti. Uspeh ti je zagarantovan.

Tvoje je samo da se pojaviš!