Објављено дана

Priprema. Pozor. Ponedeljak!

Završava se lagano još jedan vikend. Ostaje za nama kao da ga nije ni bilo.

Sutra je ponedeljak, naravno. I vrlo često pišem o njemu kao o motoru za sledeću nedelju. Kako ne bi bilo zabune, ja sutra ostvarujem prodaju materijala u količini od 4250 kg. To je otprilike trećina targeta za ovaj mesec.

Ponedeljak je značajan, ali predhodna priprema je još značajnija. Oni koji prate moj rad na ovim stranama, znaju da za svakog vrsnog prodavca priprema stoji pre svega. Dobro urađena priprema je pola posla. U mom slučaju trećina plana u jednom danu. To se nikada ne bi dogodilo da nisam sa svojim kupcima dogovorio tok saradnje i vreme isporuke.

Saradnja je proizvod razvoja odnosa sa kupcima. To definitivno nije moguće bez predhodne dobre pripreme.

Ja svakodnevno deo svog vremena posvetim istraživanju svojih kupaca. Prvo pregledam kakve su im navike, šta su do sada kupovali, ali i o čemu smo pričali u poslednjih par razgovora. To mi pomaže da ostanem u temi i da ne zaboravim nešto važno.

Puno puta podsetim svoje kupce za nešto što im treba, ali zbog silnih obaveza im nije u fokusu. Na taj način postajem integrisan u njihov sistem  kao ekstremno koristan spoljni saradnik.

A kupci na sve to znaju da kažu hvala. Pošalju mail sa zahvalnicom, lično potpisanom i overenom. Moje je samo da nastavim da brinem o njima. Zato moja prodaja raste i zato nemam problema da ostvarim planove i targete.

A ja samo pričam sa ljudima i odlično se zabavljam.

Probaj i ti!