Објављено дана

Retrospektiva

Kako se dan približava kraju, mogu da podvučem crtu za prvu polovinu godine. Što se tiče poslovnih planova njih ispunjavam u potpunosti. 93t prodatog materijala naspram prošlogodiđnjih 43t. 101 izdata faktura naspram prošlogodišnjih 49. Bukvalno sam duplirao prodaju od predhodne godine. To je impresivan rezultat.

Sa druge strane, razmišljao sam i na privatnom planu. Napisao sam ove godine tri knjige o prodaji i jednu iz upravljanja vremenom. Publikovao sam Trikove prodaje i krenuo da je prodajem. Ostale su na lekturi i doradi. Peta knjiga je u izradi.

Lični blog o prodaji i motivaciji sa poddomena (Motivacija.Weebly.com) sam podigao na viši nivo (Trikoviprodaje.com).

Napravio sam potpuno nove (autorske) programe obuke iz prodaje (Trikovi prodaje – seminar) i upravljanja vremenom (Upravljanje sopstvenim vremenom – seminar). I održao svoj prvi seminar o prodaji van kompanije u kojoj radim (obuka trećih lica).

Ostao sam u istoj kompaniji i napredovao u materijalnom smislu.

Opet, čini mi se da je moglo možda malo bolje. Generalno, nisam nezadovoljan, ali uvek sebi postavljam više ciljeve.

U planovima mi je toliko mnogo stvari koje želim da uradim. Ponekad pomislim da malo preterujem, ali opet to sam ja. Puno stvari me interesuje i puno toga želim da ostvarim. Nekada mi se čini da je malo vremena ili, možda, malo mog znanja za ostvarivanje većih ciljeva.

Ipak, siguran sam da ću ih ostvariti u nastavku godine! Obavezujem se na to!