Објављено дана

San kao java

Sanjao sam san, a bio sam budan. Sve se brzo odvijalo, a izgledalo je kao da traje čitavu večnost. Film mi se odmotao pred očima. Video sam budućnost, svoju budućnost.

Shvatio sam da ukoliko nešto želim da postignem, moram da odlučim tačno šta želim i radim da to i ostvarim. Pa i nije baš kreativno. Pišem o tome već nekoliko godina.

Ali, ovo je bila moja prva spoznaja. Prvi put sam jasno do najsitnijih detalja video šta želim i koji je put da to i ostvarim. Sada je ostalo samo da odradim sve kako sam zamislio. Kako ne bih zaboravio, zapisao sam svoj „san“ do najsitnijih detalja kojih sam mogao da se setim. Opis je izgledao tako stvarno, da sam pomislio da to već radim godinama.

Mogao sam da osetim teksturu nameštaja, miris sveže okrečene prostorije i čujem svoje korake po prostoriji. Osećaj je neverovatan.

I sada znam da mi se ništa ne može isprečiti da ostvarim svoj „san“. Više nije ni san, već misija koju ću da ostvarim u ne tako dalekoj budućnosti. Kao navođeni projektil, kao lovac koji je spazio plen.

Fokusiran sam. Svakog dana, sata, svakog momenta sam fokusiran na ostvarenje misije koju sam sam sebi zadao.

I znam da više ništa neće biti isto. Nema povratka. To je staza koju moram da pratim napred, jer nazad više nema. Izbrisalo se postojanje povratka.

To je mesto preseka svih mojih velikih i malih želja i ciljeva. Tu je svo moje htenje i sve što sam do sada stvorio. To je početna tačka ostatka mog života.

Spreman sam da krenem i da sledim taj put. Spreman sam da uložim nadljudski napor i celog sebe da to ostvarim. Od danas ću svakog dana biti za nijansu bliži ostvarenju „cilja nad ciljevima“ , cilju u kom su svi drugi ciljevi sadržani.

Ma koliko mali da je napredak, slaviću ga kao i onaj najveći. I neću odustati, jer bih time odustao od života koji želim, od svega što sam do sada stvorio. Odustao bih od samog sebe. Dezintegrisao bih sopstvenu bit postojanja svoju DNK, svoje mesto u svemiru.

Zato krećem već danas da sve što sam i svojoj glavi zamislio i na papir napisao da ostvarujem. Malim ili velikim koracima, nebitno je, sve dok je smer ka napred!