Објављено дана

Trikovi prodaje: Male stvari

Opet nedelja, tek što nije ponedeljak.

Ne znam za tebe, ali ja sam uspeo samo polovično da se odmorim. Porodične obaveze mi nisu dozvolile više. A svakako mi je bio potreban odmor. Čak toliko da pomislim kako je dva dana vikenda premalo.

Ali radije ne bih o tome. Sutra je suviše važan dan da bih trošio reči na jadikovanje.

Sutra je ponedeljak. I to jedan od onih važnijih ponedeljka. Kod mene je to poslednji radni ponedeljak u godini. I to je prilika da dam sve od sebe. Poslednje atome snage valja pošteno uložiti u ovu predprazničnu nedelju.

Nedelja pre popisa može da bude veoma značajna za ostvarivanje godišnjih ciljeva i planova. Zato zapni! Nije problem to što rezultati mogu biti skromni, već je problem biti motivisan za rad kada svi ostali već ,,slave“.

Znam da već svi vide kraj godine i jednostavno ne žele da pruže više od onoga što je minimum.

Ja sam drugačiji. Ja želim uvek da pružim maksimum. Kada 250 radnih dana u godini pružiš svoj maksimum i dodaš samo još jednu zaključnicu više, to je bar 220 zaključnica više. Sa minimumom prometa od 10.000 dinara dodaješ cifru od 2.200.000 dinara za jednu godinu. Ako je marža samo 30%, dolaziš do cifre od oko 700.000 dinara godišnje. To je zadivljujuća cifra. Zato nemoj da te čudi činjenica da je nečija koverta deblja na kraju meseca,  svakog meseca! Jer se taj neko potrudio. I to samo malo više od tebe!

Da li ti je jasno sada zašto on ide nasmejan na godišnji sastanak sa upravom firme, a ti strepiš?

Radio je više, malo više od tebe! A život i čine male stvari, ostalo su sitnice.