Објављено дана

Trikovi prodaje: Test karaktera

Picture

Danas kao da mi nije dan. Jedan post mi je nestao bez traga, drugi je završio negde, ali ne mogu da ga nađem, a i ostatak stvari kao da ima neku svoju volju. Nešto ne mogu da organizujem da stvari funkcionišu onako kako želim. Kao da sam opet ušao u neki naopak dan. Kao da mi ništa ne polazi za rukom.

Zovem kupce i naravno nailazim na zidove, nerazumevanje i odbijanja. Dan za poželeti!

Kada mi se ovakvi dani bace na pleća, ja se trudim da zadržim kontrolu. Tim danima teško mogu da uradim nešto pametno. Ali mogu da održim ritam i pozitivnu energiju na odgovarajućem nivou. To su dani kada se pravi razlika. Zato što velika većina odustane, jer ne želi ni da pokuša da izvuče maksimum iz sebe!

Ja naprotiv, pojačavam svoj ritam. U ovim naopakim stvarima jedino to možeš i da uradiš. Ok, nije prošao jedan post, drugi, teći… Pa ako ih uporno objavljuješ jedan će uspeti! I taj jedan će upravo i napraviti razliku o kojoj pričam. Jednog dana kada budeš pravio retrospetivu svega što radiš, videćeš da su ta mesta ključna za čitavu stvar.

Nije problem biti na nivou zadatka kada sve ide kako treba, važno je biti na nivou zadatka i onda kada ništa ne ide od ruke. To je tajna svih velikih i uspešnih ljudi. Oni daju svoj maksimum uvek. I najmanje razlike na pošrtku čine veliku razliku na kraju.

Svuda oko sebe gledam ljude koji svakodnevno dokazuju da nema nemogućih stvari. Statističi gledano, nemoguće je da oni nemaju loše dane. Čak i praktično gledano, oni imaju isti broj loših dana kao i svi mi. Ipak, uspešni se lakše nose sa ovakvim danima. Uspešni prodavci kada im ide prodaja pojačavaju svoj ritam sve dok ide. Ovakvim danima održavaju ritam time što ulažu dodaatni napor kako bi uopšte nešto i prodali. Oni manje uspešni, kukaju, jadikuju i žale se na sve okolnosti, propuštajući time šansu da ostvare ikakvu prodaju. Sedam malih prodaja tokom loših dana u mesecu, čine ogromnu razliku na kraju meseca.

Najbolje je to da kupci koje pozovete tokom tih dana i odbiju vas, kasnije postanu jedni od najboljih i najvernijih kupaca. Rekao bih da za sve postoji razlog. Zato ja na ovakve dane gledam kao na test karaktera. “Pobednici nikada ne odustaju, a oni koji odustaju nisu pobednici.“

Zato napred! I kada ide i kada ne ide uloži dodatni napor. Dodatni napor koji sada uložiš na kraju će od tebe napraviti najboljeg i najplaćenijeg u tome što radiš. Pianje je samo da li ti to želiš?

Kreni!