Објављено дана

Univerzum na dar

Biće trenutaka kada ćeš posumnjati u sebe. Biće trenutaka kada ćeš se razočarati u sebe. Biće trenutaka kada nećeš želeti da se pogledaš u ogledalu. Tih dana ćeš sigurno mrzeti sebe iz dna duše. I sve ono što si radio činiće ti se malim i nebitnim.

Kada naiđu takvi momenti, stisni zube. Reakcije u tim trenucima su ključne za tebe i tvoju budućnost.

Nikome ne ide od ruke sve vreme. Onda kada ide ništa nije problem. Ali kada ne ide, tu se pravi razlika. U životu se boduje samo ono što uradiš u trenucima kada ti ništa ne ide od ruke.

Kada ide niko ne obraća pažnju na stvari oko sebe. Bitno je da sve ide i samo guraj napred. To i nije neka mudrost.

Kada ne ide tada treba pokazati svoj karakter. Sve se lomi na tebe i oko tebe, a ti treba da ostaneš pribran. Ili makar brzo da se pribereš i nastaviš dalje jači i bolji nego pre. Moraš pokazati sebi da si plemenitiji i jači od svih iskušenja koja su se sjatila na tvoju dušu.

Zatvori oči. Zamisli svet onakvim kakvim ga želiš. Zamisli sebe uspešnim. U mislima ostvari sve svoje snove. Napravi protivtežu svim demonima koji ti izjedaju srce i dušu. I nastavi da se boriš. Ono što te ne ubije, ojača te.

Zato je to teško vreme toliko važno. Ono izgrađuje karakter i pravi od tebe boljeg čoveka. Iznosi na površinu sve tvoje vrline i mane. A ipak, ti si taj koji odlučuje koje ćeš od njih uzeti u sebe. Univerzum uvek vuče prvi potez. Tvoja reakcija te čini onim što jesi.

Svvoj put moraš odabrati sam. Da li ćeš biti uspešan ili ne, samo od tebe zavisi. Ti si jedinstveno biće u čitavom univerzumu. Svojoj sopstvenom slobodnom voljom od Boga datom, odgovoran si za svaki pokret koji napraviš i svaku odluku koju doneseš. Isto tako, po slobodnoj volji, odgovoran si i ako pokret ne napraviš ili ne doneseš odluku.

Svojim postojanjem odgovoran si za svoje postojanje. Odgovoran si za generacije pre sebe i za generacije posle sebe. U teškim i u onim lakim trenucima, odgovoran si.

Zato više ne kukaj. Preuzmi.tu odgovornost na sebe i kreni. Uradi nešto. Bilo šta! Samo uradi!