Објављено дана

Uspeh zavisi samo od nas!

Bliži se lagano kraj godine. Sumiraju se rezultati u ovoj i prave planovi za sledeću.

Znam da je vreme praznika pred nama i da tada svi pokušavaju da se odmore od svega ili nestanu na par dana. Ipak, ne treba smetnuti s uma činjenicu da se mora živeti i raditi i posle praznika.

Zato je upravo ta pauza ono što nam treba da sredimo svoje misli, pročešljamo svoje baze kupaca i napravimo dobre planove za dalje. To je prilika da sagledamo sve što smo do sada uradili i dobre stvari ponovimo, a iz loših stvari naučimo nešto novo.

Moje lično mišljenje je da nas čeka teška godina i da je vreme da uložimo svoj maksimum. Na taj način možemo ostati u igri.

Metodom ,,švajcarskog sira“ iskoristimo te rupe u vremenu za edukaciju, upoznavanje proizvoda, sortiranje i upoznavanje klijenata. Sve to će nam biti od velike koristi kada utakmica krene. To je početna prednost u odnosu na konkurenciju. Jer ponoviću: ,,I u onim danima kada nam je teško da ustanemo iz kreveta i uradimo nešto sa svojim životom, ima ljudi kojima nije!“

Oni su već na 2/3 puta ka uspehu.

Dok ti odlažeš stvari za sutra, prekosutra… oni rade. I zato imaju više i dosegnu dalje od tebe. Kada je bilo teško, uspešni su išli napred. Kada je počelo biti lako, oni su grabili napred nedostižnom prednošću! Zato su uspeli u svojim namerama, zato su ispunili planove, zato su dobili bonuse i nagrade.

Ukoliko želiš da budeš uspešan, ne dozvoli sebi odlaganje. Odmor je u redu, sve dok ne preraste u izležavanje.

Zapni sada kada se nikom ne zapinje, a kasnije možeš da se prepustiš inerciji.