Објављено дана

Zen fokus!

Picture

Smogao sam snage i vremena da ponovo nešto pametno napišem na svom blogu. I shvatio sam da imam previše izgovora. Mislim, stvarno, kako sebi uspem i daobjasnim da nemam ni 5 minuta vremena da napošem novu objavu. U 24h, ni 5 min?

To mora da se promeni. Zato što volim da pišem, to me ispunjava i pomaže mi da razbistrim misli.

Pogotovo deluje otrežnjavajuće kada isto kasnije i pročitam. Mada, moram priznati, da me u ozbiljno razmišljanje ubaci neko ko me kritikuje citirajući objave sa bloga. Uf!

U svakom slučaju, od danas počinjem da radim nza tome da svakodnevno objavim makar jednu objavu na blogu. Kakoi kada, neznam, ali naćiću način. U to sam siguran.

​Izborio sam se sa mnogo većim i ozbiljnijim problemima nego ovo.

Energija ide tamo gde je usmerena pažnja. Davno sam čuo ove reči. Sinoć sam gledao neki eksperiment sa laserom i fizički uvideo jačinu ovih reči. Fokusirana energija, u formi laserskog zraka, probušila je 20 ili 30 balona koji su bili poređani u niz.

Rezultat me je naveo na razmišljanje da je tako i u ostalim aspektima našeg života. Ono na šta se fokusiramo to i razvijamo. Kako bih se fokusirao na tačno ono što želim, napravio sam svoju listu ciljeva. Ali ovoga puta sam rešio da je malo preradim. Gledajući svoje stare liste, ukapirao sam da sam uspeo da ostvarim svoje ciljeve samo u onim sverama gde mi je bilo potpuno jasno kako, kada, ko, na koji način, koliko to košta, koji su uslovi finansiranja… Jednom rečju, ostvario sam samo one ciljeve koje sam u pounosti razvio.

Neverovatna stvar! Skoro svakodnevno pišem svoje ciljeve, ali samo nekoliko njih sam ostvario jer sam tačno znao kako to da uradim! Napravio sam potpuni nacrt i razradu projekta i na kraju to i uradio. To me je navelo da probam da potpuno razradim i oneciljeve koji mi nekako za malo izmiču već godinama. Rešio sam da odlučim tačno šta hoću i na koji način ću to i da ostvarim.

Svi pričaju o ciljevima, ali niko ne kaže da je cilj ostvariv onda kada potpuno znamo kako da ga ostvarimo. Ne kupujemo delove za auto urodavnicihraneilibutiku, već urodavnici auto delova. Naravno, nema svaka prodavnica auto delova deo koji nam je potreban, ali je sigurno da taj deo nema ni butik ili prodavnica prehrane.

Potroši 3 minuta da napišeš šta želiš. Nabroj sve ono štoželiš. Odaberi cilj koji je najuticajniji na tvoj dalji život i razradi ga do najmanjih detalja. Ko, šta, gde, kako, zašto baš to, boja, model, godište, oprema, položaj, nesto….. Napiši ave na taj pir ispod odabranog cilja. Kada to uradiš, tačno ćeš znati kako to i da ostvariš. Što bolje sebi objasniš šta želiš, prećeš to i da ostvariš!

Lenjost je najteža ljudska bolest. Kada to shvatiš i odlučiš da to promeniš, ostvarićeš sve što poželiš!

I bez brige i ljubiti je teško prvi put.
​Što više pokušavaš,svesi bolji u tome!!!!