Објављено дана

Da li veruješ u sebe?

Picture

Da li veruješ u sebe?

To pitanje sam postavio sebi. I naravno da je odgovor da.

Sa pitanjem da li bih uložio novac u samog sebe u nadi da će taj kapital da se uveća? Pa recimo da sam morao dobro da razmislim o tome. Mislim, nije da ne bih potrošio novac na svoje obrazovanje i edukaciju, ali da li bih mogao da vratim taj novac potencijalnim investitorima uvećan?

Drugim rečima, da li sam sposoban da sa dobijenim novcem napravim dodatnu vrednost koja će biti dovoljna da potencijalni investitori nastave da ulažu u mene? 

Moram reći da mi, kao i svima nama, samokritika pada teško. Iz čistog revolta bih odgovorio da sam ja najbolja moguća investicija koju u koju neko može da uloži sopstveni novac. Naravno imam i dokaze da je to tako! Radio sam razne poslove, prodavao različite artikle u vrednosti od 0,1 do 56.000 €, koliki je iznos moje dosadašnje najveće prodaje.

Pa zašto onda nisam ostvario svoje ciljeve koje svakodnevno postavljam ispred sebe?

Naravno, ovo je malo kompleksnija stvar koja zahteva podrobnu analizu. U svakom slučaju dosta svojih ciljeva sam već ostvario. Svaki ostvareni cilj vodi ka postavljanju dva nova. I tako u beskraj.

U svakom slučaju, davnašnje ciljeve koje još nisam ostvario ostvarujem lagano. Neki od njih su dugoročni ciljevi, neki su strateški ciljevi koji mogu biti ostvareni tek pošto ostvarim neke veće ili značajnije ciljeve.

U svakom slučaju, jedan od mojih ciljeva, koji savetujem da postaviš kao i svoj cilj, je otvaranje sopstvene kompanije koja će se baviti prodajom, zastupanjem i menadžmentom. To je jedan od najvažnijih ciljeva koje sam postavio ispred sebe i od koga zavise i skoro svi veliki ciljevi koje želim da ostvarim. 

Imam plan i ideju kako bi sve to trebalo da izgleda, ali do sada nisam imao hrabrosti da pokrenem sve to. Juče sam napravio prvi korak ka ostvarivanju tog cilja. I shvatio sam da je to trebalo uraditi pre nekoliko godina, jer sad bih imao dovoljno iskustva da korigujem eventualne greške.

Tako da odgovor sa početka teksta je DA! I biće da zauvek, jer verujem da sam sposoban da stvorim dodatu vrednost proizvodima i znam da mogu da uvećam vrednost početne investicije. Dokazaću tako što ću postati prvi investitor koji će investirati u mene. Znam da vredim i da će moja vrednost u budućnosti porasti.

Zato je vreme da se zapitaš još koliko ćeš dugo ostvarivati tuđe snove, umesto da ostvaruješ svoje?

Ja sam se probudio i krenuo svojim putem! A ti?