Објављено дана

Danas

Picture

Završio se još jedan dan. Gadan. Težak i naopak.

​Mada se još nije završio, drago mi je što je makar ovaj poslovni deo gotov. I sada mogu da napišem nešto na blogu.

​Imao sam puno toga što sam želeo da napišem, ali je nestalo u žaru današnje borbe.

Trudim se da nađem nešto pozitivno u danu koji je za nama. To je bio treći za redom od onih dana. Težak i naopak.

Znam da sam dao svoj maksimum. Uložio sam celog sebe. To je najbolje što mogu da izdvojim. Verujem da će se moj rad isplatiti. Verujem da će doneti boljitak u budućnosti.

Iskreno, smoren sam. Teško mi je to da priznam sebi, jer sam doneo odluku da promenim pogled na dešavanja u mom životu. Teško ide. Znam da je ovo dokaz onoga što želim da promenim i da u budućnosti bude bolje, ali stvarno je teško. Svaki dan nosi svoju tegobu i deo tegoba predhodnih dana. Kao da se teret eksponencijalno uvećava. Ne mogu da podignem glavu.

To je cela istina. Zato mi je teško da pišem o pozitivnim stvarima. U zadnjih par dana su se proredile.

Ipak, želim. Dobre stvari privlačenove dobre stvari. Pozitivan odnos stvara pozitivan odnos. Zato želim da zaboravim sve muke i problme koji su me stisli i predam se onim dorim stvarima. Znam da mogu, jer ja odlučujem kako ću reagovati na spoljašnje stimulanse. Znam da moja reakcija čini razliku između dobrog i lošeg. I znam da mogu bolje.

Ne samo da želim, već to i osećam. Znam da ispod svakog teškog dana se nalazi seme lepše budućnosti. Znam da je na meni da ga pronađem i posejem. To je sve što treba da uradim.

Zato radim na tome da današnji dan završim u mnogo boljem raspoloženju nego što sam ga počeo.

​A ti? Kakav je bio tvoj dan?