Објављено дана

Trikovi za uspeh: Inspiracija

Picture

Pišem ovaj post inspirisan tekstom koji sam pročitao. Kako bi bolje shvatio, u nastavku, ostavljam link na koji možeš da pročitaš čitav tekst:

ODLUČIO SAM DA BUDEM SREĆAN

Neverovatna je stvar da sam se osećao isto tako, ali od reči do reči. To me je zamislilo poprilično. Ja sam odgovoran za sve što mi se dešava u životu. Pa naravno da sam odgovoran. Ko bi drugi?

Biće smo koje ima sopstvenu inteligenciju i moć donošenja odluka. Od odluka koje donesemo, zavisi kakav će naš život da izgleda. 

Dokazano je da odluke koje donesemo, zapravo donosi naša podsvestnos nekoliko trenutaka pre nego postanemo svesni toga. Tako da naša podsvest zapravo kalkuliše, razmatra i odlučuje o tome šta je najbolje za nas. 

Zbog toga je bitno podsvest hraniti pozitivne stvarima. Od pozitivnih stvari nastaju pozitivne stvari. Od negativnih, pa naravno, negativne.

Zato je bitno sve ono što radimo. Vrline i mane koje imamo se usađuju u našu podsvest i stvaraju obrazac koji nas određuje u budućnosti. Svaki naš postupak utiče na naš dalji život. U podsvesti ne postoji vreme kao pojava. Sve što se desilo i dešava utiče na ono što će se desiti. Svaki potez koji povučeš se broji i utiče. Zato je bitno da radiš i razmišljaš o pravim i pozitivnim stvarima.

Negde sam pročitao da je potrebno čak 11 pozitivnih misli, kako bi se anulirao uticaj jedne negativne. Skoro sam gledao neku emisiju gde pokazuju da negativna misao proizvodi veći električni impuls nego dobra. Zato se trenutno bolje osećamo kada radimo nešto loše ili razmišljamo o negativnim stvarima.  Na žalost, to nam se ubrzo vraća, jer svako električno polje stvara i magnetno polje. To fizički objašnjava privlačenje. I zato izgleda da nevolje dođu na najmanji mig, a dobrim stvarima treba čitava večnost.

Zato preporučujem molitvu i zahvalnost za sve u životu. Jedino tako možemo ostati fokusirani na pozitivne stvari u životu. Zato veliki guruji savetuju da se ponavljaju mehaničke operacije sa ciljem ostvarenja nekog cilja. Zapisivanje svojih ciljeva na papir čini da budemo fokusirani na svoje misli i da u našem umu nema mesta za druge misli. Tada je električno polje dominantnih misli najveće. I tada se dešava najveće privlačenje pozitivnih misli koje na kraju stvaraju jednu harmoničnu sinergiju.

Opet, sumnja i svaka loša misao, vraća nas 11 koraka unazad. I što je još gore, lako privlači nove negativne stvari i misli i vrlo brzo preokreće stvari i one prestaju da idu u željenom pravcu.

Seti se ovoga sledeći put kada dozvoliš da te nešto iznervira i izbaci iz dnevne rutine.

Zahvali se svojoj podsvesti na pruženoj lekciji i pomoli se kako bi mogao smiren i čio da nađeš nabolje moguće rešenje.

​Motiviši se za više i bolje! Sada znaš kako!