Објављено дана

Drži se, kreće oluja!

Težak dan. Teška nedelja ili mesec, godina, život.

Skupi se tako ponekad. “Mi planiramo, Bog se smeje.“ Reče jedan moj bivši kolega.

Vratio mi se onaj stari osećaj teskobe zbog gomile stvari koje pokušavam da uradim, a one odbijaju saradnju. Za razliku od nekih prošlih puta, sada neću “kukati“ o tome. Shvatio sam da je to proces učenja. Bolan i težak, ali nadsve potreban.

Kako sam već pisao, da bi izgradio sebe moraš naučiti nove veštine koje će ti omogućiti da lakše savladaš situaciju u koju upadneš zato što želišda postaneš bolja osoba. Ako to definišeš kroz novac, moraš da radiš više, kako bi zaradio više. Ali samo do trenutka dok ne shvatiš kako nešto možeš da radiš bolje i pritom zarađuješ više. Kvalitet koji proizilazi iz kvantiteta i nadmašuje ga u svakom smislu.

Bolja osoba postaješ kroz posao, porodicu, decu, brak, društvo. Nekada je potrebno da svom detetu pružuš podršku u nečemu što je za njega bitno, kako bi pronašao karilu koja nedostaje. Nekada je to bračni partner, a nekada prijatelj. To su životne situacije koje izgrađuju ljude. Nije sve u novcu ili napredovanju na poslu.

Napredak tebe kao osobe je svojstven samo tebi. Ti moraš da pronađeš put. Zapravo ti treba da doneseš odluku da ćeš istrajati na tom putu, koliko god on bio težak i naporan. To je tvoj put!

Shvatio sam da nikada stvari ne idu glatko kroz život. Ali to i nije bitno. Bitan si ti i tvoj odnos prema svim stvarima i događajima. Tvoje reakcije su odraz tvog unutrašnjeg bića na spoljne nadražaje. Tvoj odgovor na okolnosti. To si zapravo ti.

Ako sve prihvatiš kao katastrofu, katastrofa će i biti. Ako sve prihvatiš kao težnju za novim saznanjem i beskrajnim usavršavanjem, tako će i biti. Okolnosti se mogu promeniti, ali suština mora da ostane ista. Tvoj put mora da bude zbir tvojih napora, težnji, ciljeva i tvog rada.

To je tvoj život. Ne dozvoli da neko drugi upravlja njime. Veruj u sebe i uvek uradi ispravnu stvar, bez obzira na sve.

Nikada ne radi stvari zato što su lake, nego zato što su ispravne! Nikada se niko nije pokajao zato što je uradio ispravnu stvar.

Drži se, kreće oluja!