Објављено дана

U susret novom danu

Bliži se kraju četvrtak.  Još manje od tri sata i počinje petak.

Poslednji radni dan u nedelji nosi onu pozitivnu ushićenost još srednje škole. Izlasci, druženje, sazrevanje… Ovaj petak će biti nešto drugačiji od ostalih.

Sutra mi stiže prva isporuka koju treba potpuno samostalno da odradim. Sve papire, prijem, pregled i sve ostalo kada ti artikli prvi put uđu u magacin. Skoro da ne verujem da ću sutra da se bavim time.

Imam utisak kao da otvaram jedno potpuno novo poglavlje u svom životu. Iskreno, to sam želeo više od svega, ali ponekad mi se odseku noge jer znam da je sada sve na meni. Nema prostora za izgovore, a još manje za greške.

Sada je ono pravo.

Čitava firma sada počiva na meni i mojim sposobnostima. I ja verujem u sebe. Znam da mogu da ostvarim sve ono što zamislim. Svako od nas može. I ti to možeš, takođe!

Potrebno je samo da počneš. Sve se posle nadovezuje jedno na drugo. Rezultati dođu, ako veruješ u sebe i uporno radiš na njihovoj realizaciji.

Ima teškoća naravno. Svakodnevno na jednu fenomenalnu stvar dođe na desetine poteškoća, ali kao što bi Kenedi rekao:“Ne radimo stvari zato što su lake, nego zato što su ispravne!“

Nije lako uraditi dobru stvar. Još je teže istrajati u nečemu. A najteže je verovati u sebe i svoje snove onda kada niko drugi ne veruje. Teško je ostati na pravom putu i raditi stvari uprkos mediokritetima.

Nekada je lakše preplivati okean nego biti svoj. Zato što nam je više stalo do tuđeg mišljenja nego do sopsvenog boljitka.

Zato sam ja odlučio da ostvarim svoje snove. Da jednom budem potpora sam sebi, a ne stub srama. Odlučio sam da uspem. I to je konačno. Bez obzira na sve.

Zato puno stvari menjam. Zato menjam sebe svakodnevno. Veliki ciljevi zahtevaju veliko odricanje, planiranje i rad. Ja sam posvećen tome. Ja živim za to!

Svaki atom vazduha koji udahnem me tera da radim više i bolje nego pre. Svako slovo koje napišem, moj je manifest šta se može postići ako se želi na pravi način.

Ja sam odlučio da ću uspati danas. Svaki mali korak koji napravim ka ostvarenju svojih ciljeva je putovanje vredno almanaha. Jer i put od hiljadu milja započinješ jednim jedinim korakom.

Kreni!