Објављено дана

Srećan početak

Posle dužeg vremena koristim Windows platformu za pisanje posta. Malo je čudno. Iako izgledaju potpuno istovetno, meni izgleda da je razlika ogromna. Ili je to subjektivni osećaj zbog veličine ekrana.

U svakom slučaju, kreće jedno novo poglavlje u mom životu. Biće potrebno mnogo rada i zalaganja, truda i odgovornosti kako bih uspeo u svojim namerama.

U neku ruku je sve ovo i povratak na staro. Proizvode koje sam počeo da prodajem, već sam ranije prodavao. U Americi bi rekli nešto staro, nešto novo, nešto pozajmljeno… U tom duhu, stari je proizvod, novo je radno okruženje, a pozajmljeno? O tome ću neki drugi put.

Do juče je sve bilo nezvanično, a od juče je dobilo svoju pravnu formu. Počeli smo da poslujemo. Imam blagu tremu, jer nikada do sada nisam kretao od nule. U svakoj kompaniji u kojoj sam radio, postojalo je nešto urađeno pre mene. Nešto sa čime sam se upoređivao, merio i šta sam nadmašivao. Sada to nije slučaj. Ja sam na samom početku i to prvom pravom početku. Na meni je da pokrenem kompaniju i učinim je profitabilnom.

Kakav izazov!

Ne mogu reći da to nisam priželjkivao. Radio sam desetak godina na prilici poput ove i na kraju je tu. Sada treba samo da uradim sve što je do mene, da dam sve od sebe i malo više od toga. I daću! Život kada želi da te iskuša pošalje ti priliku umotanu u problem. Ako ne rešiš problem, nikada nećeš pronaći priliku. Što je veći problem, to je i prilika veća.

To je čar i lepota bavljenja ovim poslom. Od trnja do zvezda, preko noći. Naravno posle jedanaest godina svakodnevnog rada, rešavanja problema, grešaka, pogrešnih odluka, treninga, učenja i želje za uspehom.

Dovršeno delo nikada do kraja ne otkriva sav trud koji stoji iza njega. Zato su ljudi skloni da misle da neki imaju sreće, dok je drugi nemaju. Svako može da pogodi, ako dovoljan broj puta promaši. Uspeh zavisi samo od želje i ukupnog broja promašaja.

Ovo je dokaz da kada nešto stvarno želiš, to na kraju i dobiješ. I zato sada želim da budem uspešan u poslu koji radim. Želim da ovo krene i da kompanija postane veoma uspešna za godinu dana od sada. Što se mene tiče, spreman sam. Sve ostalo nije toliko bitno.

Zato srećan početak! Uz težak i naporan rad, biće potrebno i malo sreće! To je tajni recept za uspeh. Gotovo trik nad trikom.

Prestiž!