Објављено дана

Razotkrivanje

Trikovi prodaje – Razotkrivanje

Koraci u prodajnom procesu
Trikovi prodaje – Razotkrivanje

Počinje razotkrivanje trikova na stranici Trikoviprodaje.com.

Krećemo sa osnovnim koracima, a vremenom ćemo otkriti sve trikove. Tvoje je samo da nas pratiš.

Razotkrivanje znači da ćemo, u narednom vremenu, objavljivati korak po korak ideje, prezentacije, članke, knjige, tekstove i sl. kako bismo učinili da tvoja prodaja poraste.

Razotkrivanje kao početak

Prvi korak u razotkrivanju samih trikova je da postavimo stvari na svoje mesto. To znači dati logiku stvari. U ovom slučaju prodajna logika je podeljena u devet jednostavnih koraka koje svako može da razume. Da li ćeš se pridržavati logike? To zavisi samo od tebe. Hoće li se tvoja prodaja povećati? Ako koristiš ove oprobane metode, svakodnevno se edukuješ i primenjuješ naučeno, uskoro ćeš postati najbolji prodavac u svojoj kompaniji, a možda i u čitavoj branši.

Šta to znači za tebe kao pojedinca? Pa gotovo sve. Deblji novčanik, veći ugled u društvu i mogućnost da sebi priuštiš sve ono o čemu većina ljudi sanja.

Otkrovenje

Danima sam razbijao glavu gde bih mogao da pronađem klijente kojima je potrebna obuka iz prodaje, upravljanja vremenom, vođenja timova, nlp-a, podizanja prodaje i sl.

Otkrovenje je, kao i sve velike istine, došlo u momentu dokolice. Ispijao sam kafu čekajući neki izveštaj iz banke. Naravno, u društvu svog najboljeg prijatelja – mobilnog telefona. Pretraživao sam konkurenciju, razne sajtove koji nude slične usluge i shvatio da baš i nisu izdašni u deljenju svojih klijenata i kontakata.

Klikni na tekst za više.

Prodajni koraci

Prodajna logika se sastoji iz 9 jednostavnih koraka i navodim ih redom:

  1. Ulaz
  2. Sedanje
  3. Zbližavanje – Rapport
  4. Razlog posete ili prodajne akcije
  5. Prezentacija proizvoda
  6. Postavljanje pitanja i odgovaranje na primedbe
  7. Formalno zaključivanje prodaje
  8. Negovanje kupaca kroz sistem
  9. Traženje i rad sa preporukama

Prvi korak za razotkrivanje

Za početak je dovoljno naučiti ovih devet prodajnih koraka, jer je to osnov uspeha svih velikih prodavaca. Kasnije, objasniću detaljno šta znači svaki od koraka i šta je potrebno uraditi kako bi se postigao željeni cilj – PRODAJA!

Ovih devet koraka se izvršavaju u napisanom redosledu od prvog ka devetom. Bitno je naglasiti da se redosled mora poštovati ili će izostati efekat. Zato i jeste logični proces. On služi da vrlo brzo utvrdimo da li pričamo sa relevantnom osobom ili ne, da prikupimo informacije koje ćemo kasnije ugraditi u SISTEM i naravo, prodamo svoju robu ili uslugu.

Taođe, ovaj redosled koraka će nam omogućiti da postojeće klijente zadržimo, unapredimo i vežemo za sebe. Pored toga, napravićemo od njih saveznike u pridobijanju novih klijenata i proširivanje svoje svere uticaja.

Više o tome u sledećim objavama!

Nastavi da nas pratiš!

Poruči svoj primerak bestselera Trikovi prodaje!

Link za elektronsko izdanje:

https://www.novinarnica.net/knjige/1428/trikovi-prodaje

Link za štampano izdanje sa posvetom autora:

https://www.kupindo.com/Biznis-i-organizacija/51612721_Trikovi-prodaje

 

Potpis autora
Dragan Jovanović – Monogram