O autoru

Autor je iskusan prodavac, trener, team builder i team lider u svojoj kompaniji. Pasija su mu sve stvari vezane za prodaju, motivaciju i lično usavršavanje. Uvek puca na najvišlje ciljeve.

Svoje znanje i veštine sticao je na monogobrojnim domaćim i internacionalnim serminarima i treninzima, čitanjem i izučavanjem najvećih svetskih autoriteta iz oblasti prodaje, marketinga, tim bildinga, mrežnog marketinga, motivacije kao i neposrednim višegodišnjim radom na različitim nivoima u organizaciji. Sertifikovani je trener, lider i motivator po programu Ministertwa Spaw Zagranicznych Rzeczposplitej Polski Stowarzyszenie Szkola Liderow, Warsaw 11. 2001.

Uspešno je završio više seminara u okviru poznate kosultantske kuće – D.R. Gilbert Centar Group, koja svoju edukaciju zasniva na sledećim principima:

– principi motivacije (samo motivisan čovek je produktivan čovek)
– principi uspeha (biti uspešan je stvar primene d
okazanih principa a ne stvar sreće)
– principi uticaja (kada god povećamo pozitivan uticaj na klijente, tržište i okruženje, mi poboljšavamo krajnji rezultat),

kao i stručnu specijalističku obuku po programu Kenove i Brain tree-a koji kombinuju tradicionalne marketinške i menadžment pristupe sa najsavremenijim poslovnim  i edukativnim trendovima iz oblasti poslovne edukacije i ličnog razvoja (NLP metodologija).

Kroz obuku u kompaniji Wurth, prošao je i obuku akreditovanu od strane Smart Sales Academy koja promoviše savremene metode iskustvenog učenja primenom interaktivnih radionionica i treninga. Svrha iskustvenog učenja i razvoja je da se uči kroz praksu, kroz posmatranje i isprobavanje naučene informacije u praksi, jer sticanje znanja samo po sebi bez prakse je nesvrsishodno i kao takvo nepotrebno.

Uspešno sarađuje sa italijanskom konsultanskom kućom EastCom consulting, gde prolazi obuke Upravljanje resursima u kriznim vremenima, Upravljanje promenama i Krizni menadžment.

U 2018. ostvaruje uspešnu saradnju sa JOOBLE pretraživačem poslova,  specijaliziranim za pretragu otvorenih poslova. Ona je logični nastavak rada autora na uzdizanju poslovnih potencijala, prodaji, motivaciji i veri u bolje sutra kako sadašnjih i budućih prodavaca, tako i svih onih koji veruju da jedino kroz lični razvoj i usavršavanje mogu očekivati uspeh i napredak u budućnosti.

Autor je bestselera Trikovi prodaje. Na njemu je, pored aktuelnog sajta, baziran i istoimeni kurs obuke.

Osnivač je i predsednik ‚‚Udruženja Profesionalnih Prodavaca i Menadžera Srbije”.

Lar transportni sistemi doo Srbija, radi nastanka kao CCO (Chief Commercial Officer) i CTO (Chief Technology Officer). Od 2017. godine, član je borda direktora. Vlasnik je konsultantske kuće Estimate consulting.

Oženjen je, otac dvojice dečaka.
Živi i radi u Beogradu.

O autoru možete saznati više na:

                                                                             www.draganjovanovic.weebly.com