Објављено дана

Trikovi prodaje: Pomoćna sredstva

Ha! Opet ne stižem da pišem. Ali to već znaš.

Ono što ne znaš, možda predpostavljaš, je to da sam opet promenio firmu, proizvode i naravno posao. Neki bi rekli: ,,Standardno“. Ali, verujte mi na reč, nije ni to lako.

U svakom slučaju, novi početak i nova prodaja. Prva na novom poslu, ali neću sada o tome. Želim da pišem o jednoj dugoj, mnogo važnijoj stvari.

Koristim vreme odlaska i dolaska sa posla da slušam audio programe vodećih svedskih gurua o samomotivaciji, prodaji i ličnom razvoju. Neverovatno! Shvatam da kako ih slušam doživljavam jednu transformaciju za drugom. Ideje su fenomenalne i pomažu mi da sredim sopstvene misli. Toliko sam uzbuđen i motivisan da mi se čini da mi sve ide od ruke. I ide.

Spoznajem svoje kvalitete i počinjem da ih koristim na nove načine. Kao da ponovo otkrivam sebe. Naravno, toplo ih preporučujem. Šta god uspeš da nađeš, slušaj. Možda ti se isprva neće svideti ili nećeš razumeti. Čak možeš pomisliti i to da ti neko soli zdravu pamet i prirodnu logiku.

Kako sam već pisao, većinu stvari mi znamo, ali ih ne koristimo. Većinu vremena i ne znamo šta sve imamo, možemo, znamo… Meni audio programi pomažu da ponovo sagledam znanje koje nosim u sebi. I da ga sagledam na različite načine, kroz različita iskustva.

,,Niko nije dovoljno pametan da sve otkrije sam, niti će toliko dugo da živi. Zato je neophodno da čitanjem, slušanjem audio programa i pohađanjem seminara omogućimo sebi uvid u  iskustva drugih.“

Niko nikada nije uspeo sam. Svaki uspeh je sublimacija različitih iskustava i stečenog znanja.

U svakom slučaju, odluka je na tebi!