Објављено дана Оставите коментар

Jedan klik i gotovo

Danas sam imao fenomenalan prodajni dan. Realizovao sam neke ranije ugovarane prodaje, ali i neke nove, potpuno neočekivane. Držalo me je to negde do polovine dana, a onda sam dobio vest da je Đonović izgubio meč i nekako privukao još loših događaja.

To me je malo izbacilo iz balansa. Rekoh sebi da to nije način na koji želim da funkcionišem i brzo sam se vratio u ono mentalno stanje sa početka dana. Loš trend je nestao u trenutku, kao rukom odnešen.

Još dva fenomenalna telefonska razgovora i dan završavam u vrhunskom raspoloženju. Toliko je trebalo da se stvari promene.

Nisam prizvao nikakvu mantru, niti veliku životnu mudrost. Jednostavno sam rekao sebi da tako više ne mogu da se ponašam. Posle samo par trenutaka bio sam u mentalnom raspoloženju kao i pre negativnog imputa.

Naučio sam vrednu lekciju. Siguran sam da sam je znao od ranije, ali nikada je nisam primenio svesno ili na ovakav način. Jednostavno sam naredio sebi da se trgnem iz melanholije u koju sam počeo da tonem. Neću čak ni pisati o tom negativnom nizu koji me je pogodio, jer je nebitan.

Najbitnija stvar je da odagnaš mnegativne misli u šti kraćem roku, koristeći bilo koju efektnu tehniku. Učini da loše misli nestanu. Nemoj ih samo staviti po strani ili ostaviti za kasnije. Naredi sebi da ih neutrališeš trajno. Jednostavno se oslobodi balasta koji će te sve više opterećivati kako vreme prolazi. To je najbolje što možeš uraditi u takvim trenucima.

Negativne stvari nose veću energiju od pozitivnih ibzbog toga lako privlače dodativnu negativnost. Zato vežbaj pozitivan stav i generalno pozitivan način razmišljanja uvek i na svakom mestu. Postići ćeš na taj način više nego višečasovnim radom pod negativnim nabojem.

„Kada ide, pojačaj. Kada ne ide pojačaj.“

To je sva mudrost koja ti treba. Onda granice postavljaš sam.

Znam da je ovo jako teško postići i ponašati se uvek u skladu sa tim, ali razmisli ko je zapravo gubitnik?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *