Објављено дана

Jedan novi post

Teška vremena zahtevaju čvrste stavove. I čvrste ljude.

Danas sam razgovarao sa drugom i definitivno shvatio da sami stvaramo svoju sudbinu, ali postoji i deo koji nikako ne možemo kontrolisati. Na mnoge događaje ne možeš uticati. Ali uvek možeš uticati na svoju reakciju u bilo kojij situaciji.

Možda nisam prava osoba koja bi trebala druge da podučava staloženom ponašanju, ali vrlo dobro znam da ishitrene reakcije nanesu mnogo više problema nego što ih reše. Iskreno, već neko vreme radim na obuzdavanju sopstvenog besa i nezadovoljstva. Svoje isgitrene reakcije gledam da svedem na minimum. Trudim se da dobro razmislim o svemu, pre nego li se prepustim emocijama. I znam da nije lako. Ali ima napretka.

To me motiviše za dalje. Bolja osoba se ne postaje preko noći. Već planiranjem i svakodnevnim poboljšanjima malenih delova sebe.

Ideja. Imaginacija. Odluka. Vera. Realizacija!

Koncept funkcioniše, ali kako sam već pisao, nema lakih rešenja. Dan za danom, situacija za situacijom, klijent za klijentom i na kraju kockice se slože. Ali uspeh nije destinacija. Uspeh je neprestano putovanje, mada meni više liči na beakonačnu traku za samopoboljšanje.

Kada dostigneš određeni nivo u poziciji si da otvoriš vrata pred sobom. Samo od tebe zavisi hoćeš li ta vrata i otvoriti. A tu počinje potpuno nova avantura. Još više novih stvari koje treba naučiti i prepreka koje treba savladati kako bi postao još bolja osoba i dosegao nivo gde ćeš biti u poziciji da otvorišnova nova vrata. I tako u beskonačnost. Ovo je igra koja nema kraja. Jer kraj jedne faze je zapravo samo početak nove.

Ja sam spreman. Sada mogu da počnem da učim sve što mi je potrebno da nastavim svoje putovanje. Otvorio sam vrata ka novim horizontima. Sada je potrebno da savladam sve prepreke i izađem iz ove borbe još jači nego pre. To će mi omogućiti da otvorim nova vrata, novi nivo u ovoj beskrajnoj igri.

Upravljanje svojim vremenom, upravljanje timovima, upravljanje samim sobom. Sve što sam do sada radio vodilo je do ovog trenutka. Spreman sam za viši nivo.

Sazreo sam. Spreman sam. Idem dalje!

Ne dozvoli da te išta spreči da upravljaš sopstvenim životom!