Објављено дана Оставите коментар

Neki novi ponedeljak.

, Neki novi ponedeljak., Trikovi prodaje

Opet pišem o ponedeljku. Pošto danas i jeste ponedeljak. I to ne bilo koji. Danas je 31.07.2017. Poslednji ponedeljak i poslednji dan u mesecu. Iako znam da ne mogu da ostvarim tareget, ja radim kao da je početak meseca.

U ovom mesecu sam imao najveće povećanje prodaje, gledano procentualno, ali nisam uspeo da dosegnem target. 445% u odnosu na predhodnu godinu ne govore o tome da sam ove godine odradio mesec dobro, već da je jul prošle godine bio katastrofalan.

Sve u svemu ja znam da sam pružio svoj maksimum u ovom mesecu. Nedostatak materijala na tržištu, štrajkovi velikih korporacija i sezona odmora su odradile svoj deo posla. Desilo se da posle tri vrhunska meseca, dođe i blagi pad u prodaji. Od predhodnih sedam, četiri su bila daleko iznad plana i tri ispod plana. Kumulativno sam na planu, što je na kraju odlična vest.

Teza koju zastupam jako dugo, pokazuje se kao istinita. Mali napori daju velike rezultate. Daleko od toga da se target može ostvariti svakog meseca, ali se svakog meseca može dati maksimum. To na kraju, u zbiru, da rezultat koji ti treba.

Zato je tvoje da radiš. Svakog dana i svakog meseca i da ne kalkulišeš. Nekada kada se nadaš, rezultati neće biti dobri. Bez obzira što ishod ne zavisi od tebe. Zato onda kada ide ne zaustavljaš se tik iznad targeta, već radi što je moguće više. Tako se na kraju razlike potru i dobiješ rezultat koji si  targetirao.

Tako rade veliki prodavci. Tako rade veliki šampioni. Nikada ne odustaju i uvek daju svoj maksimum. To ne znači da uvek stignu do finala ili da ostvare uspeh, već da su uvek u vrhu. A kada se kockice slože, onda postanu najbolji. Zato što to jesu. Nisu predali kada je išlo loše i nisu stali kada je išlo dobro.

A šta si ti uradio danas?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *