Објављено дана

Pokreni se!

Živimo u najboljem trenutku u ljudskoj istoriji. Pred nama je više mogućnosti da uspemo nego ikada pre. Nikada nije bilo lakše uspeti u nečemu nego sada. I nikada nije bilo više načina za to, nego sada. Alati koji su nam sada dostupni nisu postojali do pre pet ili deset godina. Kao da se čitav univerzum pokrenuo da nam omogući uspeh. Na tebi je samo da odlučiš u čemu želiš da budeš uspešan.

Prilagođavanje promenama je kjuč daljeg napretka nas samih, ali i društva u celini. Prodavati znači stalno nešto menjati. A prodaja je veština koja se permanentno menja i uvek se može unaprediti! Bez obzira na uslove ili okolnosti. Ona je pokretač svega. Ako se uspešno vodi, izvlači kompanije iz krize, uspešne čini još uspešnijim, a od proizvoda pravi brend sa sve većom armijom korisnika. Upravo je za krizu i najbolji lek povećanje prodaje.

Neophodno je da shvatiš da je prodaja ono što jednu kompaniju oplemenjuje i unapređuje. Savremeni prodavac je svestan intenziteta i značaja permanentnih promena koje se neprekidno dešavaju. Zato i jeste primoran da traži nova rešenja i nove odgovore. Svakim svojim poboljšanjem ti poboljšavaš svet oko sebe. Svakim tvojim napretkom, napreduje i tvoja kompanija.

Vešt trgovac će najlakše prokrčiti put nekom proizvodu do potrošača. Ne očekuj da će ti život dati previše šansi, ukoliko sam ne tragaš za njima. Jer i u prodaji, kao i u životu, dobijamo samo ono zašta se izborimo. Zato su najuspešniji upravo oni trgovci koji iznova i iznova unapređuju svoju prodaju. Bore se sa konkurencijom tako što poboljšavaju sebe. Uče nove tehnike, pronalaze nove kupce i održavaju vezu sa starim.

Kupci vole da kupuju, ali ne vole da im se prodaje.
Jeffry Gitomer

Ovo je osnovni posultat kojeg svaki prodavac mora da bude svestan 24/7. Iz tog razloga ni ti ne smeš da dozvoliš da na tebe gledaju samo kao na nekoga ko prodaje neku robu. Moraš da se zaodeneš plaštom misterije i postaneš pravi mađioničar u svom poslu kako bi postigao uspeh. To znači da, bukvalno rečeno, moraš da naučiš da stvaraš magiju, svakodnevno, iznova i iznova, po više puta na dan.

Pokreni se!