Објављено дана

Prodaja pa motivacija.

Picture

Krenuo je poslednji mesec u godini. Poslednja prilika da se učini nešto za prodaju.

Ja sam krenuo oštro. Prve nedelje je otišlo 13t materijala. Napravio sam najveću pojedinačnu fakturu u godini već počeo da razmišljam o sledećoj godini. Kupac mi je za prvi kvartal naredne godine već poručio 23t materijala. Rekord za ovu godinu drži kupac sa 35t. A ako se po jutru dan poznaje, to samo znači da će iduća godina biti još jača. 

Naravno, to me čini zadovoljnim i ispunjenim. Prodao sam za 2017. skoro 35% ovogodišnje ukupne prodaje, a tek je decembar. To je fenomenalno. U ovakvim okolnostima u kojima se nalazim, slobodno mogu samom sebi da čestitam. Da su okolnosti malo povoljnije, bez problema bi te cifre bile 2 ili 3 puta veće.

Ali šta je tu je. Ne vredi plakati nad okolnostima koje ne možeš da promeniš. Svakako, ne treba plakati ni nad onima koje možeš.

U svakom slučaju, moj rad se isplatio. Uradio sam dosta dobar posao sa raspoloživim kapacitetima.

86,07% mog prometa, napravilo je samo 20,83% od ukupnog broja mojih kupaca. Malo bolji procenat od Pareta, ali taman toliko da pravilo ostaje pravilo. Naravno, pričam o principu 80/20, za one koji su se tek sada uključili.

To sve govori o mojoj posvećenosti kupcima i poslu koji radim Zato i uspevam da postignem rezultate koje postižem. I tek ću da ih postižem. Prodajem robu i pre početka prodajne sezone. Zamisli tek kada sezona počne?!

Spreman sam za sledeću godinu. 
​A ti?