Објављено дана

Trikovi prodaje: Mali napor daje velike razlike.

Razmišljam samo da napišem da nemam šta da kažem i to je to. Ali to ne bi bilo istinito. Veliko iskustvo i razne situacije koje su rešene i iz kojih sam puno naučio, su iza mene. To mi daje enormnu energiju da nastavim dalje. Neiscrpna inspiracija je to iskustvo u prodaji.

Sve što pišem je bazirano na tom iskustvu. Sve je realno u realnom svetu današnje Srbije. Volja, želja i prkos da uspem, uprkos svemu, daju mi podstrek i u najcrnjim danima.

Za danas sam odabrao današnji dan. Odnosi se na borbu sa terenu. Jednostavno svi su se predali. Završili su godinu pre vremena. Naravno lošije nego što su očekivali. I digli su ruke.

Naravno, ovakav pristup nam se vekovima obija o glavu. Nikada ne igramo do kraja, već odustajemo na 80%. To je loše. To nas vodi u samu srž propasti. Zašto je teško odigrati na nivou još mesec i 20 dana i biti srećan jer si premašio SVOJA očekivanja?

Ja se trudim da uvek dam svoj maksimum. Jer uvideo sam da kada uložim malo dodatnog napora, napravim jednu zaključnicu više dnevno. Na mesečnom nivou to je 22 zaključnice više. Oet je to promet od 220.000,00 dinara više. Sa prosečnom maržom od 40%, koliko ostvarujem, to je 88.000,00 dinara zarade više svakog meseca. Dodatnih milion dinara godišnje zarade! Zašto bih to nekome propuštao? Pa to je moj novac. Da li ću ga dobiti u vidu nagrade, bonusa, novog auta, napretka na položaju…nebitno je. Bitno je da dodatni mali trud u danu daje veliku razliku na kraju godine.

Prosta matematika. Cifre ne lažu. Ti si direktno odgovoran za svoj uspeh u poslu i životu. Isto tako si odgovoran i za svoj neuspeh.

Kada ne ide pojačaj. Kada ide pojačaj.

I da ne bih bio pogrešno shvaćen, ne kažem da možemo prodati sve i svakome i svima, ali sigurno možemo da napravimo velkku razliku ako se samo malo potrudimo. A zamisli kako je tek kada se mnogo potrudimo.

Ja znam. A ti?