Објављено дана

Trikovi prodaje: Sitnice!

Ovaj post pišem kao omaž trikovima prodaje. Danas sam ostvario samo dve prodaje, ali sam kontaktirao samo sa tri kupca.

Želeo sam da podelim iskustvo koje sam imao danas.

Tradicionalno, novogodišnje poklone u ime firme uvek uručujem u januaru. Prosto svi to urade decembra i ja sam želeo da budem drugačiji. I jesam. Ljudi reaguju tako što ti na ljubaznost odgovore ljubaznošću – poruče robu od tebe.

Par olovaka i upaljača, pokoji kalendar i sitnica, olakšavaju ovaj nimalo lak posao. Sitnice čine da kod mene ovaj mesec ne bude u dubokoj recesiji. Naravno, niko ne očekuje da napravim VAU, ali napravi se tu ona mala razlika koja te gura do kraja godine.

Dosta često pišem o tim nekim razlikama i potciram na njima. Obrazlagao sam da je 1 zaključnica više dnevno, pridodat ogroman promet na kraju godine. Upravo ona razlika koja te održava i ostavlja u igri.

Ne kažem da sam uvek bio najbolji i najveći prodavac, već da male stvari čine velike razlike. A gomila sitnica na kraju naprave krupnu stvar. Bilo da su problemi, bilo da su rešenja. Sitnice se gomilaju. Gomilaj ih u svoju korist.

Jednog dana skup sitnica iznedri jednu stvarno veliku i krupnu stvar i promeni tvoj život trajno. Uspeh u karijeri, materijalno ili duhovno bogatstvo, vlastiti biznis, sloboda… Život čine male stvari.

Tvoje je samo da ih radiš svakodnevno što više!

I ako ne veruješ, probaj. I javi nam ako uspeš, jer mi čvrsto verujemo u uspeh, svaki vid uspeha!