Објављено дана Оставите коментар

U pripremi!!!!

, U pripremi!!!!, Trikovi prodaje

Korice za novu knjigu „Kako dramatično uvećati svoju prodaju“! Skoro su završene, što je slučaj i sa knjigom. Nedostaje još par stranica koje nameravam da napišem u ovom mesecu.

Osećam olakšanje jer sam osmislio korice. I skoro ih završio. Ostalo je da navedem par citata, ne otkrivajući previše. Tek da zagolicam maštu čitalaca.

Neverovatno je to što mi je za korice trebalo više vremena nego za sam tekst. Jednostavno nisam imao nikakvu ideju kako da povežem spoljašnju i unutrašnju stranu. I onda se dogodilo. Bum iz vedra neba. Inspiracija u sred razgovora sa velikim klijentom. Bukvalno sam jednom rukom zapisivao porudžbinu, a drugom skicirao korice.

Prvu sliku sam uradio u Paintu, kako mi ne bi isparila dok se dočepam nekog ozbiljnijeg programa.

Naporan dan, sparina, javni prevoz i Đokovićeva predaja meča na Wimbldonu, naterali su me da ideju pretvorim u sliku korica. Ko kaže da loše stvari ne mogu da te nateraju da uradiš nešto dobro.

Seo sam i ideje su prosto same navirale. U stvari, ništa nije išlo onako kako sam ja želeo. Zato sam tražio načine da zaobiđem probleme i nedostatke na koje sam nailazio. I kada nešto želiš, na kraju nađeš način. Čak i ako to znači da moraš da ideš zaobilaznim putem.

Ovo sam napisao kao podsetnik sebi, a na amanet svima onima koji traže način da unaprede sebe. Ne podcenjuj moć zaobilaznice. To što tražiš možda se i ne nalazi na pravom putu. Možda stvarno moraš izaokola.

A put ćeš često morati sam sebi da kročiš. Prilika se retko pruža na tacni. Češće dolazi odenuta u problem, kako bi iz tebe izvukla ono najbolje ili najgore, u zavisnosti kako se postaviš.

Ja sam se u ovom slučaju postavio tako da želim korice za svoju novu knjigu. I to sam saopštio sebi na prvu naznaku da ovo neće biti lako. Opet, uradio sam celu pripremi za nešto više od dva sata. A trebalo mi je čitava tri meseca da počnem da radim na tome.

Za dva ipo meseca sam napisao 95% knjige, a tri meseca sam se molio da sednem i uradim korice. Znam. Užasno prolazno vreme.

Hej! To mi je četvrta knjiga ove godine! Šta si ti uradio za to vreme? Kritikovao? Jadikovao? Tražio izgovore?

Ok. Sada je vreme da se posvetiš onome što voliš. Uradi to zbog sebe!!!

, U pripremi!!!!, Trikovi prodaje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *