Објављено дана

Uspeh u sedam dana.

Već je ponedeljak. Tek što je počeo, ali je tu. Šta reći kada dani lete kao nošeni orkanskim vetrom, a vikend još i brže.

Ipak, ostvario sam svoju prvu prodaju ka inostranstvu. Jedna osoba iz Crne Gore je poručila knjigu Trikovi prodaje i tako mi pomogao da prevaziđem dosadašnje granice. Takođe, projekat na kome sam radio u zadnje vreme, je prošao selekciju i otišao u drugi krug. Ponosan sam na ostvarene rezultate.

Znam da su to zapravo sitnice, ali život i čine sitnic, ljudi koje upoznaš i porodica. Tako bi trebao da izgleda srećan život.

Pišem ovaj post u nameri da prenesem svoj entuzijazam na sve ljude koji žele nešto da urade u životu, a plaše se neuspeha.

U životu sam za toliko toga odbijen da zapravo ovo što sam postigao nije uspeh, već statistička greška knjigovođe koji sabira moj život. Odbijen sam na svim mogućim poljima koje možeš da zamisliš. To me nije sprečilo da nastavim svoj put. I uspeo sam kada sam shvatio da uvek i za sve postoji način, samo je pitanje koliko to košta?

Pravi uspeh je počeo da dolazi od onog trenutka kada sam rekao sebi: „Koliko god da košta, uradiću to!“ I jednostavno sam uradio. Zamenio loš posao dobrim, počeo da pišem blog, napisao knjigu, objavio knjigu kao izdavač.

I opet sam odbijen. Istovremeno sam napisao tri projekta od kojih je prošao samo jedan i to tek u prvi krug. Ostala dva su odbijena. Odbio me je izdavač za knjigu koju sam napisao pre deset godina. Odbio me je i ilustrator koji bi od knjige napravio internacionalni bestseler u par dana.

Malo me već zamara ovo nabrajanje, jer bih mogao u nedogled. A računa se samo urađeno.

Prevazišao sam plan prodaje za ovaj mesec. Dobio dve nove ponude za posao, obavio tri nova intervjua, dobio novog velikog kupca. Ostvario sam prviu prodaju u inostranstvu. Progurao sam projekat u drugi krug i uživao u vikendu sa porodicom i prijateljima.

To je fenomenalan uspeh koji je proizvod dugogodišnjeg rada, a sklopio se u jednoj sedmici. I presrećan sam zbog toga. Nisam baš zaradio 1.000.000€, ali sam zadovoljan postignutim. Za sve ovo vreme sam naučio da radiš i veruješ u sebe. Velike cifre dolaze posle velikih zalaganja.

  1. Veruj u to.